Učíme se v anglické škole

Napsal(a):  | 22.08.2016

Od roku 2012 probíhá na naší škole projekt pod názvem „Učíme se v anglické škole“. Žáci 5. a 6. tříd vyjíždí do vybraných anglický škol, kde se zúčastní v plném rozsahu anglické školní výuky.

Výjezdy pořádáme jednou za dva roky.

V prvních letech jsme výuku absolvovali v Primary Sheringham School a v následujícím roce v Infant and Junior School in North Walsham. České děti jsou během výuky rozděleny do tří až pětičlenných skupin a zařazeny do jednotlivých ročníků. Výuka v anglických školách probíhá většinou od 8.30 do 15.30 celý týden včetně pátku. Žáci se účastní dopoledního i odpoledního vyučování, ochutnají anglické školní obědy a stráví polední přestávku s anglickými dětmi.

Během týdenního pobytu vyrážíme na jednodenní výlet do Cambridge nebo Norwich a výlet do přírodní rezervace za tuleněmi. Oba výlety jsou pro děti silným zážitkem.

Tento ojedinělý zájezd je pro české děti velmi motivující, vyzkouší si svoje komunikační dovednosti v angličtině, poznají některé odlišnosti anglické školy, ale hlavně získají zkušenosti a nové přátele, se kterými udržují velmi často kontakt mailovou komunikaci.

Naposledy změněno pondělí, 22 srpen 2016 20:07

Galerie Obrázků

První jazyková základní škola v Praze 4, Horáčkova 1100

Virtuální prohlídka
PJZŠ Horáčkova

Projděte si naši školu pomocí virtuální prohlídky

Školní časopis
JAZYK


číslo 71
červen 2019